Cererea pentru vile cu piscine este tot mai mare, iar acest lucru se vede in cresterea cererii inregistrate de firmele specializate. „Anul acesta inregistram vanzari mai mari cu cel putin 50% fata de anul 2007“, ne-a spus Roxana Nistor, manager in cadrul firmei Ditco. Specialistii spun ca investitia intr-o piscina se va recupera in cazul vanzarii imobilului, iar aceasta facilitate va face ca proprietatea sa se vanda mai repede. Totul depinde insa de disponibilitatea proprietarului de a investi.

Cele mai cautate piscine sunt cele cu forme curbe, cu canal de preaplin, precum si piscinele cu finisaje din ceramica. „Piscinele cu forme dreptunghiulare nu se mai poarta inca de anul trecut.

La moda sunt cele cu forme rotunjite, gen bob de fasole“, a mai spus Roxana Nistor. Ca dotari sunt recomandate sistemele automatizate de management al piscinei. Proprietarul nu va mai trebui sa mai curete, sa adauge clor sau sa aprinda lumina manual.

Citeste si:

Toata treaba va fi facuta electronic. Sistemul controleaza automat functiile robinetului, permite programarea timpului de functionare a pompei si permite si programarea timpului de functionare pentru inca sapte unitati auxiliare. Printre celelalte sapte unitati auxiliare se numara si completarea automata cu apa atunci cand este cazul, asigurarea dezinfectiei apei prin sistemul de ionizare si tratarea apei cu clor in forma gazoasa.

De asemenea, prin achizitionarea unui astfel de sistem, proprietarul va sti cand valoarea PH-ului apei din piscina este prea mare sau prea mica, iar aprinderea luminilor va putea fi programata. „La moda sunt reflectoarele colorate, cu actionare prin telecomanda“, a amintit Roxana Nistor, adaugand ca toate celelalte functii ale sistemului automatizat pot fi controlate prin comanda de la distanta.