Shimon Galon, GTC Romania: Detinem aproape jumatate din piata apartamentelor noi GTC a lansat ieri un nou complex rezidential, Garden of Eden, situat zona de nord a Capitalei, ce va cuprinde doua ansambluri rezidentiale, Eve Residentials, cu 833 de apartamente si Adam Residentials, cu 1096 de locuinte, absorbind investitii de 260 milioane de euro, in prezent purtandu-se negocieri cu trei banci finantatoare.

Compania mai are in dezvoltare alte doua proiecte rezidentiale: Rose Garden, un ansamblu cu 908 apartamente, situat in zona Colentina, ce a necesitat investitii de 83 milioane de euro si Felicity, amplasat in nordul Bucurestiului, cu 1.153 de apartamente, ce va absorbi investitii de 191 milioane de euro.

„Din totalul de 9.000 de locuinte aflate in dezvoltare pe piata din Bucuresti, 4.000 apartin GTC. Putem spune ca detinem aproape jumatate din piata apartamentelor noi. Cand am decis sa lansam un nou proiect rezidential, multa lume a spus ca suntem foarte curajosi. Suntem insa realisti si stim ca cererea pe piata rezidentiala se mentine mult mai mare decat oferta”, a explicat Shimon Galon.

Potrivit acestuia, pretul mediu pe metru patrat pentru oricare din apartamentele dezvoltate de GTC este de 1.500 euro, plus sau minus 10%, insa locuintele au pret unitar si nu se vand pe metru patrat.

„In Rose Garden, proiectul amplasat in Colentina, pe terenul fostei fabricii Suveica, am vandut deja 702 apartamente, din totalul de 908, primii locatari urmand sa se mute peste o saptamana. Vom livra 500 de locuinte in 2008, in doua faze, in aceasta luna si in luna octombrie, iar restul apartamentelor vor fi livrate in trimestrul al treilea din 2009”, a afirmat CEO-ul GTC Romania.

Citeste si:

Terenul fostei fabrici Suveica din Colentina a fost cumparat in anul 2003, in schimbul sumei de 12 milioane de euro.

Complexul Felicity este situat pe Soseaua Odai si va cuprinde 1.153 de apartamente, dintre care 452 au fost deja vandute, 85 chiar in acest an. Primele livrari vor fi in luna decembrie 2008, iar restul, in trimestrul al patrulea din 2010.

„Felicity va fi cel mai bun proiect rezidential din Bucuresti si nu este vorba de modestie. Avem planificate investitii de 191 milioane de euro, banca finantatoare fiind Unicredit Tiriac Bank. Terenul a fost cumparat de la compania de cosmetice Revlon, la pretul de 120 euro pe metru patrat. Acum, in zona, nu exista teren sub 400 euro pe metru patrat”, a adaugat Galon.

GTC Romania a ales pentru Ozer Construction pentru constructia proiectului Felicity, aceeasi companie cu care a lucrat si la dezvoltarea cladirilor de birouri Europe House si America House, situate in zona Piata Victoriei.

„Ozer este un partener de incredere, cu care am lucrat de-a lungul multor ani si de aceea sunt atat de increzator in acest proiect. 400 de muncitori au fost cazati in dormitoare speciale pe terenul aflat in constructie, aceasta fiind o forma noua de lucru pe piata constructiilor din Romania. Oamenii nu isi mai doresc sa plece in alte tari pentru a munci, au conditii foarte bune aici si acest lucru este important, deoarece pe piata locala a constructiilor cererea este foarte mare si trebuie sa-ti motivezi angajatii”, a spus CEO-ul GTC.