Este mai ieftin sa locuiesti in luxoasa cladire Turning Torso decat intr-un bloc comunist din Bucuresti. O garsoniera de 45 de metri patrati cu un living spatios si o bucatarie pe masura in luxoasa cladire Turning Torso, din orasul suedez Malm, se inchiriaza la aceleasi preturi ca in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti

Chiar si comparatia intre apartamentele din doua cladiri rezidentiale proaspat construite arata ca este mai ieftin sa locuiesti in Suedia.

O garsoniera in Turning Torso este 700 de euro pe luna cu toate serviciile incluse, in timp ce agentiile de la noi inchiriaza garsoniere de 38 de metri patrati in fostul cartier muncitoresc Drumul Taberei din Bucuresti cu 550-600 si chiar 700 de euro.

700 de euro este chiria lunara pentru o garsoniera din luxoasa cladire Turning Torso
„Daca aveti chirii la fel de mari ca aici inseamna ca traiti o criza de proportii. Acesta este un bloc foarte luxos, iar in chiria apartamentului intra o serie de servicii, precum supraveghere video, portar si garaj“, explica administratorul cladirii Turning Torso.

Administratorul cladirii detinute de grupul suedez HSB: "Daca aveti chirii la fel de mari ca in Turning Torso, sigur traiti o criza de proportii. Aceasta este o cladire de lux, nu oricine isi permite sa locuiasca aici."

„Este 700 de euro pentru ca are imbunatatiri si mobila noua, este la etajul trei, cel mai cautat, si la doar cinci minute de mall“, motiveaza un agent imobiliar din Bucuresti pretul piperat al unei locuinte din Capitala.
In acelasi timp, salariul mediu in Suedia este de 2.500 de euro, in timp ce leafa unui roman nu trece de 300 de euro pe luna.

Situatia nu difera nici in ansamblurile rezidentiale noi: metrul patrat intr-un apartament sic se vinde cu 900 de euro in Suedia, iar la noi nimic nu mai scade sub 1.000 de euro si chiar 1.200 de euro in Bucuresti. Cele mai scumpe apartamente din lume sunt insa in afara Europei, in Hong Kong, Tokio si New York.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.