Media tarifelor pe camera practicate de hotelierii din Bucuresti este de 128 de euro, in timp ce media europeana este de 108 euro

Cazarea intr-un hotel din Bucuresti costa, in medie, mai mult decat in Berlin, arata statisticile Deloitte. Mai mult, cu un tarif mediu de 128 euro (471 lei) pe noapte, Bucurestiul este o capitala mai scumpa cu 20 de euro fata de media europeana. Cu toate acestea, in primele patru luni ale acestui an hotelierii au marit cu 26% tarifele de cazare comparativ cu intervalul similar din 2007, cand o camera costa, in medie, 371 lei (110 euro). Reprezentantii industriei explica diferenta de tarif intre noi si media europeana prin numarul insuficient de locuri de cazare si prin dominatia hotelurilor de patru si de cinci stele.

"Bucurestiul, din punct de vedere al tarifelor medii raportate la numarul de camere din structurile de cazare de trei, patru si cinci stele, se situeaza peste media europeana, cu exceptia Londrei si probabil a Parisului", a declarat Mihai Rajnita, secretar general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Acesta a explicat ca situatia se datoreaza ofertei insuficiente comparativ cu cererea, ceea ce lasa loc de speculatii. "In Bucuresti, oferta este prea mica fata de cerere si probabil ca se speculeaza. Daca piata de profil din alte orase din regiune, precum Budapesta sau Praga, s-a stabilizat, la noi piata este inca in dezvoltare", precizeaza Mihai Rajnita.

Studiul Deloitte mai arata ca gradul mediu de ocupare a hotelurilor din Bucuresti a scazut fata de anul trecut cu 6,8%, situandu-se in primele patru luni ale acestui an la doar 63,8%, fata de 68,4% in perioada similara a anului 2007.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.