Designul trebuie facut de un profesionist, in concordanta cu structura si aspectul casei

Adaugarea unui nivel suplimentar unei camere suficient de inalte poate sa creeze un plus de spatiu pentru odihna, amenajarea unui birou sau a unui loc de depozitat, dar poate fi si o declaratie arhitecturala moderna. Daca aveti o camera de zi inalta, cu un acoperis mare, crearea unui mezanin va da impresia de spatiu largit. Un mezanin creat de un arhitect profesionist poate fi un spatiu excelent de creare a unei biblioteci. Veti ajunge usor la carti, iar peretii camerei de zi vor fi eliberati de un corp de mobila mare si greoi.

Daca bugetul va permite, puteti opta pentru o podea de sticla la mezanin, care va pastra camera foarte moderna si luminoasa. Iar atunci cand spatiul va permite, puteti opta pentru un mezanin care sa faca legatura intre diferite camere ale casei, un fel de coridor secret.Pentru familiile tinere, arhitectii recomanda crearea unui mezanin „de lucru”. Accesul se poate face pe niste scari din lemn cu aplicatii metalice, iar peretele de sus poate fi inlocuit de un geam mare, care va oferi luminozitate spatiului. Daca vreti sa depozitati obiecte pe care le folositi rar, puteti crea la etaj un spatiu discret, dar incapator pentru tot felul de cutii.

Un colt e suficient pentru amenajarea unui birou discret
Atunci cand arhitectura contemporana a locuintei permite, puteti opta pentru un mezanin cu balustrada din sticla, cu linii simple, dar nu foarte dramatice. Un artificiu de decoratiune poate fi plasarea unui telescop intr-un colt, semn ca cine sta sus are acces in toate cele patru zari. Daca nu va place sticla, puteti opta pentru o balustrada din metal, cu linii drepte sau curbe.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.