Doar 24% din afacerile imobiliare au avut ca obiect de activitate ansamblurile rezidentiale

Volumul tranzactiilor de investitii de pe piata imobiliara romaneasca s-a ridicat in primul semestru al anului in curs la circa 900 milioane de euro.

Aceasta valoare reprezinta mai mult de jumatate din totalul de aproape 1,6 miliarde de euro inregistrat pe tot parcursul anului 2007.

„In Bucuresti, piata investitiilor ramane atractiva pentru investitorii internationali, fiind mai putin afectata de criza subprime din Statele Unite, deoarece piata imobiliara romaneasca beneficiaza de o rata scazuta de ocupare, volum mare al cererii si niveluri stabile ale chiriilor, cu potential real de crestere", se arata intr-un studiu de piata al companiei de consultanta imobiliara Atisreal.

In prima jumatate a anului, 46% din totalul investitiilor au avut loc pe segmentul de retail, 24% pe rezidential, in timp ce 17% au fost complexuri cu destinatie mixta, iar 8% proiecte logistice. Randamentele s-au stabilizat in aceasta perioada in jurul a 6% pe piata de birouri si la circa 7,5% pe retail si industrial.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.