Piata de terenuri a Capitalei a inregistrat un nou record. O firma a platit 7.000 de euro pe metru patrat pentru un teren mai mic de 1.000 de metri patrati

Suprafata care a facut obiectul tranzactiei este localizata in zona Aviatorilor. Pana in prezent, pretul maxim obtinut pentru un metru patrat de teren din aceasta zona a fost de 4.500 - 5.000 de euro.

Afacerea a fost incheiata in urma cu doua saptamani intre doua persoane juridice.
„Este o tranzactie unicat si nu poate fi vorba de un precedent. Vor mai exista incercari de a se obtine un pret apropiat de acesta, dar fara un rezultat favorabil", a declarat, pentru „Adevarul", Cristian Antonescu, managing partner ImoInvest Consulting& Development.

Pretul pe care o firma l-a platit pentru o parcela de aproape 1.000 de metri patrati situata in zona Aviatorilor, din Capitala, este un record absolut.

Pe o piata imobiliara incerta, unde zvonurile unei crize iminente sunt tot mai frecvente, vanzatorii de terenuri isi vad linistiti de afaceri.

Luna aceasta, Capitala a inregistrat un record in ceea ce priveste pretul de tranzactionare al unui teren. „Pentru o suprafata mai mica de 1.000 de metri patrati din zona Aviatorilor, o persoana juridica a platit aproximativ 7.000 de euro pe metru patrat", a declarat, pentru „Adevarul", Cristian Antonescu, managing partner ImoInvest Consulting& Development.

Suma platita este dubla fata de media practicata in zona, de 3.500 de euro pe metru patrat.Tranzactia a fost incheiata in urma cu doua saptamani intre doua persoane juridice, insa reprezentantul ImoInvest nu a dorit sa dezvaluie identitatea partilor implicate. Antonescu a adaugat ca pe terenul respectiv se afla si o constructie.
„Este o tranzactie unicat si nu poate fi vorba de un precedent. Vor mai exista incercari de a se obtine un pret apropiat de acesta, dar fara un rezultat favorabil", a subliniat Antonescu. Mai optimista in ceea ce priveste repetarea contractului este Ruxandra Cleciu, presedintele agentiei imobiliare Neocasa.

Potrivit acesteia, in functie de locatie si de ce se poate construi pe un anumit teren, este posibil ca tranzactia din Aviatorilor sa nu fie singulara. „Suma este una mare, dar daca a fost platita, inseamna ca se voia neaparat acel teren.

Cumparatorul are un proiect de dezvoltare pretabil mai ales acelei zone", considera Cleciu.Pretul maxim platit anul trecut pentru un metru patrat de teren in zona Aviatorilor a fost de 4.500 de euro, potrivit reprezentantilor celor doua agentii imobiliare. Media de achizitie din prezent nu depaseste insa 3.500- 4.000 de euro pentru un metru patrat de teren.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.