Pretul-record ar putea fi platit pentru un penthouse amplasat in turnurile ridicate de magnatul Donald Trump in celebrul Emirat

Un penthouse in turnurile Donald Trump din Dubai s-ar putea vinde la pretul astronomic de 30 de milioane de dolari (19,3 milioane de euro), scrie „Financial Times“ in editia de ieri. Apartamentul de la ultimul etaj construit pe toata sau aproape toata suprafata terasei ar putea fi cel mai scump din cladirile ridicate pe prima insula artificiala din Emirat. Proiectul a fost prezentat luni seara si la New York, in cadrul unui eveniment la care au participat numeroase vedete, printre care Demi Moore, Naomi Watts sau Heidi Klum.

Cele doua turnuri apartinand Trump International Hotel & Tower, care urmeaza a fi finalizate in 2011, vor reprezenta poarta de acces pentru „Palm Jumeirah“, o insula artificiala in largul marii, care va gazdui, alaturi de hoteluri, apartamente si vile, o resedinta permanenta pentru Cirque du Soleil si pentru pachebotul Queen Elizabeth 2, acum retras din circulatie.

Vechiul record: 12 milioane de dolari
Chris O’Donnell, directorul general al dezvoltatorului imobiliar al guvernului din Dubai - „Nakheel“-, a declarat ca se asteapta sa vanda in urmatoarele sase luni unul dintre apartamentele de lux amenajate de celebrul designer Kelly Hoppen. Luand in considerare interesul exprimat anterior pentru resedintele din cele doua cladiri cu 62 de etaje, pretul apartamentului de lux ar putea trece de 30 de milioane, depasind recordul anterior al pretului platit pentru un apartament in Dubai, de „numai“ 12 milioane de dolari.

Donald Trump insusi si-a rezervat una din cele 399 de resedinte din acest complex. Ofertele primite pana alaltaieri, in perioada de prevanzare, ajung si la 35.200 de dolari pe metrul patrat. Proiectul, a carui valoare atinge 1,1 miliarde de dolari, este dezvoltat de firmele lui Trump in colaborare cu guvernul din Dubai, fiind prima investitie a magnatului american in Orientul Mijlociu.

Constructorii au lucrat si la Burj al-Arab
„Oamenii vor continua sa plateasca pentru amplasamente bune si pentru produse bune. Vorbim, in cazul acesta, de o cladire emblematica situata in mijlocul unui «palmier» emblematic (aluzie la denumirea proiectului - «Palm Jumeirah» - n.r.), cu marca Trump pe frontispiciu“, a declarat Chris O’Donnell, citat de „Financial Times“.

Acesta a respins acuzatiile conform carora calitatea lucrarilor la primele resedinte construite in complex a fost dezamagitoare, afirmand ca „Nakheel“ raspunde tuturor plangerilor cumparatorilor si subliniind ca firma constructoare a celei mai renumite cladiri din Dubai, Hotelul Burj al-Arab, va inalta si turnurile lui Donald Trump.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.