Compania de constructii Consola Grup va demara anul acesta investitii de circa 50 de milioane de euro in dezvoltarea unui lant hotelier de trei stele, iar prima unitate hoteliera, cu 60-70 de camere, va fi construita in zona de munte, a declarat luni directorul general al companiei, Nicolae Bostina.
"Suntem inca in stadiul de planuri si studii, dar cu siguranta vom investi 40-50 milioane de euro intr-un lant hotelier de trei stele. Investitia este una pe termen lung, de circa sapte ani, si vrem sa demaram lucrarile pentru construirea a 1-2 hoteluri/an, cu cate 60-70 de camere fiecare. In momentul de fata pot spune ca avem un amplasament in zona de munte, unde vom demara lucrarile chiar anul acesta. Investitia medie pentru o unitate hoteliera, fara teren, se ridica la 4,5-5 milioane de euro", a declarat omul de afaceri Nicolae Bostina.

Potrivit acestuia, compania mai are in plan si alte proiecte imobiliare, in zona rezidentiala, printre care un bloc cu sase etaje unde vor fi construite locuinte personalizate, iar in prezent are incheiate contracte cu dezvoltatori in valoare de peste 100 milioane de euro. In primele cinci luni din 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 18-19 milioane de euro, iar pentru intreg anul 2008 mizeaza pe afaceri de peste 50 milioane de euro.

In ceea ce priveste piata constructiilor, Bostina mai spune ca aceasta nu se va opri din crestere in urmatoarea perioada. "Nu cred ca se linisteste piata. Din decembrie si pana acum pretul otel betonului a crescut cu 90%, iar acest lucru a dus implicita la alte scumpiri. In plus, cimentul a inregistrat de asemena o crestere importanta pe piata mica, unde a urcat chiar si cu 100%", a mai spus directorul general al Consola Grup.

Consola Grup a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 44 milioane de euro, in crestere cu circa 60% fata de anul precedent. Compania Consola Grup a fost infiintata in anul 1992 si a fost implicata in construirea mai multor proiecte printre care si Bucharest Business Park, sediul central al BRD, Toyota Center, proiectul logistic Bucharest West.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.