Dezvoltatorul imobiliar Carmel Investments Group (CIG) aloca 400 de milioane de euro pentru construirea a circa 3.000 de locuinte in Romania, atat in Capitala cat si in marile orase cu potential economic ale tarii, a declarat luni directorul executiv si presedintele CIG, Jacques Beer.
Potrivit reprezentantilor companiei, Carmel Investments va aloca 30-35 milioane de euro in proiectul rezidential Green Vista, situat in zona nordica a Bucurestiului, in Pipera si mai are in plan alte doua proiecte pentru capitala: Bulevardul Pipera si Otopeni Villas, dar si un alt proiect, Hill Top, dezvoltat in Cluj-Napoca si care va presupune constructia a 1.500 de apartamente.

Proiectul Green Vista va avea o suprafata construita de 37.500 de mp, incluzand 3.000 de metri patrati de terase si va fi alcatuit dintr-un complex de trei cladiri cu 10, respectiv 11 etaje fiecare, parcare subterana si 229 de apartamente de doua pana la cinci camere, studiouri si penthouse-uri. Preturile locuintelor pornesc de la 1.350 euro/ mp plus TVA si ajung pana la 2.000 euro pentru un penthouse. Constructia a fost demarata in luna august a anului 2007, iar investitorii estimeaza ca ansamblul va fi finalizata in octombrie 2009.
Cel de-al doilea proiect, Bulevardul Pipera, va presupune constructia a circa 1.000 de apartamente si va fi ridicat pe un teren de 32.100 mp, aveand o suprafata construita de 100.000 mp. Termenul de incepere al lucrarilor este noiembrie 2008, iar termenul de finalizare este sfarsitul anului 2013. In paralel, dezvoltatorul imobiliar va ridica si un cartier cu 50 de vile, Otopeni Villas, pe o suprafata de 21.700 mp, lucrarile urmand sa fie demarate in luna februarie a anului viitor.

In afara Bucurestiului, CIG are deja in plan constructia unui ansamblu rezidential in Cluj, Hill Top, cu o suprafata construita de 180.000 mp. Lucrarile urmaeza sa fie demarate in luna august a acestui an, iar finalizarea celor 1.500 de apartamente se va realiza in cinci ani de zile.

"Intentia noastra este de a investi in proiecte rezidentiale, dar nu trecem cu vederea oportunitati in piata birourilor sau a centrelor comerciale. Pot spune ca ansamblurile rezidentiale pe care le vom construi pot beneficia si de centre comerciale, iar unele chiar si de spatii de birouri", a spus Beer.Dezvoltatorul imobiliar international, Carmel Investments Group, este o companie publica, listata la Bursa de la Tel Aviv. In Romania, grupul opereaza inca din anul 2005.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.