Compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania a recrutat primul sau expat, Blake Horsley, originar din Noua Zeelanda, care se va ocupa de fondurile de investitii si dezvoltatorii de retail, office si industrial pentru tranzactii de cel putin 20 de milioane de euro, a anuntat compania

Blake Horsley s-a alaturat echipei Colliers din Romania in luna martie a acestui an, dupa ce a lucrat timp de trei ani la filiala din Wellington (Noua Zeelanda) ca Investement Sales Borker, iar apoi a coordonat echipa de inchirieri si vanzari pentru zona metropolitana a orasului. La 23 de ani, Horsley a fost cel mai tanar manager al Colliers din zona Asia Pacific.

„Piata imobiliara din Romania este in mod evident diferita fata de cea din Noua Zeelanda, sunt multe lucruri interesante aici despre care poti invata, insa la sfarsitul zilei, bazele pietei, proprietatile sale fundamentale, raman aceleasi, idiferent in ce parte a lumii te aflii”, a declarat Blake Horsley, facand o comparatie intre Colliers Romania si echipa din Noua Zeelanda.

Horsley a adaugat ca, in acest an, piata imobiliara din Romania se schimba, iar tranzactiile nu mai sunt asa numeroase precum anul trecut.

"Voi continua sa invat cat mai multe depre piata imobiliara locala si voi combina aceste lucruri cu experienta pe care am acumulat-o deja pe plan international. Voi a crea astfel o structura mult mai complexa pentru trazactii, satisfacand atat dorintele cumparatorilor cat si pe cele ale vanzatorilor", a declarat, pentru Wall-Street, Blake Horsley.

Horsley este de parere ca tot mai multe fonduri britanice de investitiii isi indreapta atentia spre est pentru profit, care acum este mult mai greu de obtinut pe pietele lor de origine.

"Romania nu mai concureaza acum doar cu vecini din estul Europei pentru aceste fonduri, ci concureaza si cu vecinii din Europa Centrala, unde aceleasi fonduri cauta bunuri avariate ca rezultat al crizei imobiliare americane", ne-a mai spus noul membru al Colliers.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.