Romania ocupa a treia pozitie in Europa Centrala in ceea ce priveste valoarea pietei constructiilor in 2007, evaluata la 9,2 miliarde de euro, dupa Polonia si Cehia, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta si audit Deloitte

Cifra este apropiata de cea anuntata de catre Patronatul Societatilor din Constructii si de catre Asociatia Romana a Antreprenorilor in Constructii, de 10 miliarde de euro pentru 2007. Acestea sustin ca anul acesta piata constructiilor va inregistra un avans cuprins intre 20% si 35%.

Chiar daca tara noastra este cea de-a treia clasata, piata constructiilor este de patru ori mai redusa decat cea din Polonia, care a avut o valoare de 35,3 miliarde de euro anul trecut, si la jumatate din cea a Cehiei, a doua clasata, evaluata la 17,8 miliarde de euro.

Cele mai multe locuinte finalizate pe pacursul anului trecut sunt situate in mediul rural si construite in mare parte cu banii trimisi de romanii plecati la munca in strainatate. Pe piata locala, investitorii straini sunt cei care dezvolta cele mai multe proiecte rezidentiale, astfel ca, potrivit datelor companie de consultanta imobiliara Colliers Romania, in urmatorii sapte - zece ani ar putea fi terminate un numar de circa 35.000 de locuinte, ceea ce inseamna ca piata constructiilor va continua sa creasca din ce in ce mai mult fata de anii precedenti.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.