Fondul de investitii imobiliare Atlas Estates va investi aproximativ 180 milioane de euro in dezvoltarea unui proiect rezidential cu 1.200 de apartamente, situat in zona Garii Obor din Bucuresti, pe locul fostei fabrici de ulei Solaris

Lucrarile de constructie vor incepe in prima parte a anului viitor, in prezent compania aflandu-se in faza finala a procesului de avizare pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ). La sfarsitul lunii mai, firma locala Tab Construct a finalizat procesul de demolare a fostei fabrici, proprietatea Solaris, de aproximativ 32.000 mp, fiind achizitionata in decembrie 2006, pentru 70,2 milioane de lei (27 milioane de dolari).

„Proiectul va raspunde cererii de pe piata rezidentiala si estimam ca se va derula pe o perioada de patru ani de la data inceperii constructiei. Ne propunem sa demaram lucrarile in prima parte a anului viitor”, a declarat Libby Wiezman, Country Manager al Atlas Estates pentru Romania.

In Romania, Atlas detine trei proprietati: Hotelul Golden Tulip, de pe Calea Victoriei, un teren cu o suprafata de aproximativ 100.000 mp, in zona Pipera, in spatele Scolii Americane, achizitionat in vederea dezvoltarii unui proiect mixt, preponderent rezidential si terenul aferent fostei fabrici de ulei Solaris.

In 2007, valoarea terenurilor detinute de compania Atlas Estate Limited in Romania a urcat cu 86,73%, la 57,7 milioane de euro, de la 30,9 milioane de euro in anul anterior. Valoarea terenului aferent fabrii Solari s-a plasat la sfarsitul anului 2007 la 26,1 milioane de euro, de la 22 milioane euro in 2006.

Portofoliul investitional al companiei Atlas Estates este administrat la nivelul fiecarei tari de o firma de management specializata, in Romania activand Atlas Management Company (ROMCO).

Atlas a fost infiintata cu scopul de a dezvolta si investi in real estate in tarile din Europa Centrala si de Est. In prezent, isi desfasoara activitatea in cinci tari - Polonia, Romania, Ungaria, Slovacia si Bulgaria, unde dezvolta si vinde apartamente, birouri si spatii comerciale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.