Analizele realizate de agentia imobiliara Realpro pentru Bucuresti pentru primul trimestru al acestui an arata ca, in conditiile in care preturile cerute de proprietari au scazut cu pana la 10%, preturile reale de tranzactionare a apartamentelor au crescut cu 5% in aprilie 2008 fata de decembrie 2007, se arata intr-un comunicat al agentiei

“In conditiile in care multi proprietari sunt acum nevoiti sa scada preturile solicitate pentru a se apropia de valoarea corecta de piata, multi spectatori ai pietei imobiliare au perceptia gresita ca asista la o scadere a preturilor de vanzare a apartamentelor. De fapt, impresia de prabusire a preturilor la apartamente este cauzata exclusiv de lipsa de date despre preturile reale de tranzactionare”, a precizat Sorin Udrea, Marketing & Training Director Realpro.

Potrivit reprezentatilor Realpro se observa ca, de fapt, evolutia preturilor la apartamente confirma tendinta ultimilor ani: crestere de circa 5% pe trimestru, 20% pe an si avem de-a face doar cu o echilibrare a pietei imobiliare rezidentiale, care pana la inceputul acestui an era o piata “fierbinte”.

Realpro este sistemul nord american de vanzare garantata a casei. Reteaua imobiliara Realpro ofera o alternativa mai eficienta la franciza imobiliara, fara o investitie initiala si fara nicio taxa de franciza.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.