Jones Lang LaSalle(JLL), ce-a doua companie de brokeraj imobiliar din lume dupa marime, a anuntat ca va plati 717 milioane de dolari pentru a achizitiona rivalul Staubach, o companie specializata in servicii de inchiriere, consolindandu-si astfel prezenta pe piata din Statele Unite

JLL va plati 213 milioane de dolari bani gheata si 100 milioane de dolari in actiuni, restul sumei urmand a fi platita peste cinci ani. Acordul implica si un potential de performanta pe baza de plati, care ajunge pana la 114 milioane de dolari pe o perioada de 4,5 ani de la data incheierii afacerii.

Tranzactia, care se va finaliza in cel de-al treilea trimestru al anului, nu include serviciile de retail ale Staubach si nici pe cele de investitii, aceste doua divizii continuand sa opereze conform licentelor initiale.

In urma acestei preluari, compania de consultanta imobiliara DTZ Holdings Plc. a anuntat ca a incheiat parteneriatul pe care il avea cu Staubach, pierzand astfel aproximativ 600 de angajati din 28 de birouri.

JLL isi va consolida astfel pozitia pe piete cheie precum New York, Washington, Chicago sau Dallas, aceasta fiind a 28-a achizitie pe care o face din anul 2006. In anul 2005, JLL a cumparat Spaulding & Slye, o companie imobiliara din Boston, pentru 150 milioane de dolari bani gheata. Aceasta a fost o tranzactie de dimensiuni reduse, Staubach fiind o companie mult mai mare, cu 1.600 de angajati si 70 de birouri, avand o in 2007 venituri totale de 2,7 miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.