Decizia de a cumpara un apartament intr-un bloc in stadiu de macheta este influentata decisiv de marimea avansului, astfel ca dezvoltatorii au pregatit modalitati flexibile de plata, pentru a atrage viitorii proprietari de locuinte, potrivit agentiilor imobiliare
Dezvoltatorii pentru segmentele mediu plus si lux vizeaza plata in transe, ceea ce poate duce la o dificultate in procesul vanzarii, in conditiile in care majoritatea clientilor achizitioneaza prin credit ipotecar. Pentru locuintele destinate clasei medii, s-au conturat deja cateva tendinte, dezvoltatorii avand in vedere faptul ca 90% din cumparatori achizitioneaza prin credit ipotecar. Varianta cel mai des practicata este 25% avans la precontract si restul la contractul final. Optiunile de plata in transe lunare sau de avans mai mic, de 10% sunt rare, intrucat dezvoltatorul se expune unui risc mai mare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.