Oprescu a declarat ca, in locul proiectului Esplanada, de un miliard de euro, se va amenaja un parc Principala problema a dezvoltatorilor este durata foarte mare a procesului de obtinere a avizelor de constructie

Marii dezvoltatori imobiliari din Capitala, cum ar fi Plaza Centers, care are proiectul de 600 de milioane de euro Dambovita Center, sau Baneasa Investment, evita sa faca orice fel de aprecieri legate de faptul ca primaria generala a Bucurestiului a fost castigata de Sorin Oprescu. Altii insa sustin ca atat timp cat isi respecta promisiunile nu va fi absolut nicio problema.

„In opinia mea, daca noul primar isi va indeplini promisiunile legate de dezvoltarea infrastructurii orasului, voi fi fericit sa duc la bun sfarsit toate proiectele propuse”, a declarat pentru Gandul Reuven Havar, director general AFI Europe Romania, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Capitala si din Romania. „De fiecare data, schimbarea la varf a administratiei va aduce noi idei, mai multa energie si orasul se va dezvolta intr-un ritm mult mai accelerat”, a adaugat el.

Noul primar a facut declaratii destul de acide la adresa modului in care se dezvolta proiectele imobiliare in Capitala, tinta preferata fiind proiectul Esplanada, evaluat la circa un miliard de euro, care ar urma sa fie dezvoltat in comun de catre Guvern, PMB si TriGranit Development.

Oprescu a declarat in repetate randuri ca respectivul teren, de peste 10 hectare, va fi transformat intr-un parc, si nu intr-un proiect imobiliar mixt. Analistii imobiliari considera ca, cel putin la prima vedere, lucrurile nu ar trebui sa se schimbe prea mult, chiar daca s-a schimbat primarul.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.