Desi casele puse la vanzare de banci sunt aproape de doua ori mai ieftine decat erau in urma cu trei ani, numarul locuintelor disponibile a crescut cu 8,3% in ultimele trei luni

Numarul celor care au ramas fara case in SUA s-a dublat in ultima perioada, iar analistii sustin ca, anul viitor, cartiere intregi de locuinte ar putea ramane vacante.

Unul din 483 de proprietari de locuinte din SUA si-a pierdut caminul pentru ca nu si-a mai putut permite sa-si plateasca ipoteca.

In contextul in care rapoartele oficiale arata o inrautatire a problemelor pietei creditelor ipotecare subprime din SUA, autoritatile americane sustin ca va mai fi nevoie de ani buni pentru ca situatia sa se redreseze.
In urmatoarele luni, zeci de mii de americani stramtorati financiar risca sa-si piarda casele in favoarea bancilor, scrie AFP. Problemele au afectat in special statele California, Illinois, Michigan, Nevada, Ohio si Florida.

„Anticipam ca in aceeasi perioada a anului viitor, cartiere intregi si comunitati sa fie lovite de problema proprietatilor vacante", sustine directorul national al programului NeighborWorks America, Marietta Rodriguez, citat de AFP. Programul a fost creat de Congresul american, in anii 1970, pentru a stimula achizitiile de case.

74.000 de case, luate de banci in luna mai
Numarul persoanelor care au ramas fara locuinte s-au dublat in luna mai, iar numarul celor care au intrat in incapacitate de plata a crescut cu 48% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. De obicei, un proprietar de casa primeste o instiintare in legatura cu datoria sa, in situatia in care nu si-a mai platit ipoteca de peste 90 de zile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.