Compania imobiliara Ablon Group din Ungaria a achizitionat un teren de 133.264 de metri patrati in apropiere de Aeroportul Henri Coanda si are in plan sa dezvolte spatii de birouri si facilitati, valoarea investitiei fiind estimata la 280 milioane euro, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului.
Reprezentantii companiei, care se concentreaza in special pe dezvoltari imobiliare in Europa Centrala si de Est, au declarat ca proiectul, cunoscut ca Aeroport City, va costa in jur de 280 de milioane de euro, iar lucrarile de constructie urmeaza a fi demarate in termen de doi ani.

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren aflat la o distanta de 500 metri de Aeroportul International Henri Coanda si va fi ridicat in cinci etape, care urmeaza a fi finalizate in termen de sase ani.

Ablon Group este o companie fondata in urma cu 15 ani la Budapesta, care activeaza in prezent in capitalele Cehiei, Ungariei si Romaniei. Compania infiintata in Ungaria si inregistrata in insulele Guernsey a intrat pe piata romaneasca in anul 2006, iar pana in prezent a investit peste 43 milioane de euro in achizitia de terenuri. Ablon detine in Romania un portofoliu estimat la peste 4.000 de locuinte si se asteapta sa finalizeze toate proiectele demarate in Bucuresti in urmatorii patru-cinci ani.

Ablon este listata pe piata AIM, administrata de bursa de valori din Londra si este controlat in proportie de 47,55% de omul de afaceri maghiar Uri Heller, fondatorul companiei, in timp ce 47,55 % din actiuni sunt detinute, din 1997, de Volksbank Group.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.