Legea asigurarilor obligatorii de locuinte ar putea intra in vigoare incepand cu jumatatea anului viitor, daca aceasta va fi adoptata de Camera Deputatilor in sesiunea din toamna, a declarat joi presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.
"Asigurarea obigatorie a locuintelor reprezinta de fapt o asigurare de protectie sociala", a mentionat Toncescu, care a adaugat ca sumele pe care asiguratii le vor primi le ofera oamenilor posibilitatea sa inceapa contructia bunului avariat.

"Legea este acum la Parlamentul Romaniei, a trecut deja de Senat si cred va fi discutata de Camera Deputatilor in aceasta sesiune sau in sesiunea din toamna. Daca se adopta in sesiunea din toamna, probabil ca intrarea ei in vigoare se va face incepand cu jumatatea anului viitor", a precizat Toncescu.
Ea a mentionat ca proiectul de lege a fost facut avand la baza avizul societatilor de asigurare care practica riscul de catastrofa, inainte de a fi transmis Guvernului si Parlamentului Romaniei.

Potrivit proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintei, suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele tip A, respectiv 10.000 euro pentru locuintele tip B. Prima obligatorie este de 10 euro in cazul locuintelor tip B si de 20 euro in cazul locuintelor tip A.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.