Chiriile locuintelor din Sibiu pot fi comparate deja cu cele din Capitala dupa ce acestea au crescut simtitor pe parcursul anului trecut, cand orasul de pe Cibin a fost Capitala Culturala Europeana, arata ultimul raport al companiei CB Richard Ellis/Eurisko privind piata imobiliara din Romania, informeaza NewsIn.

Potrivit consultantilor imobiliari, desi cererea pentru apartamente de inchiriat este in scadere, preturile se mentin aceleasi. Reprezentantii CBRE /Eurisko sustin ca, in mare parte, cele mai scumpe chirii din Sibiu sunt in cartierele din apropierea zonei centrale, in timp ce in zonele periferice acestea sunt mai accesibile.
In plus, consultantii imobiliari au remarcat o tendinta de migrare a chiriasilor spre statutul de proprietari, prin intermediul creditelor ipotecare.

"Cele mai scazute chirii se inregistreaza in zonele marginase, precum Tiglari si Stefan cel Mare, unde se gasesc chirii incepand cu 100 de euro pentru o camera si ajung la 300 de euro in zone precum Scoala de Inot, Mihai Viteazul si zona Dioda", sustin consultantii imobiliari ai CBRE/Eurisko.

Ultimul raport al companiei de consultanta imobiliara mai spune ca in Sibiu o garsoniera se vindea anul trecut cu preturi cuprinse intre 35.000-70.000 euro si se putea inchiria cu 180-300 de euro. Un apartament cu doua camere avea un pret de pornire de 60.000 de euro si ajungea la 90.000 de euro si se inchiria cu 250-700 de euro, iar cele de trei camere ajungeau la preturi de 120.000 de euro si se inchiriau cu 350-1.000 de euro/lunar. In paralel, o casa sau o vila in Sibiu se vindea anul trecut cu 100.000-450.000 de euro si puteau fi inchiriate cu 850-2.500 de euro in functie de zona si facilitati.

Compania Eurisko a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,3 milioane de euro, iar valoarea totala a tranzactiilor a depasit anul trecut 500 milioane de euro. In 2008, Eurisko si-a propus sa creasca cifra de afaceri cu 40%. Eurisko Consulting a fost achizitionata anul acesta, in urma unei tranzactii de 35 de milioane dolari, de catre compania de servicii imobiliare CB Richard Ellis (CBRE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.