Decorarea baii, spun expertii in amenajari interioare, incepe cu gresia si faianta si se termina cu accesoriile, care trebuie sa fie in ton cu nuantele acestora. In acest sezon, in camera de baie se poarta culori cat mai apropiate de cele ale naturii, care imita lemnul si piatra. De asemenea, la moda sunt si insertiile din metal. In topul preferintelor se situeaza atat modelele florale, cat si cele geometrice.
Pentru baile mici, specialistii in design recomanda placi de gresie si de faianta cu dimensiuni reduse, care au modele foarte simple, pentru a reusi sa se creeze impresia de spatialitate.

„In aceste tipuri de bai, mozaicul de sticla este o solutie ideala“, sugereaza Walla Hanafi, directorul companiei Alfa Ceramic, din Bucuresti. Pentru o baie atractiva, expertii mai recomanda si folosirea, fara teama, a contrastelor. „De exemplu, se pot pune pe ziduri placi de faianta atat crem, cat si maro inchis. Este vorba despre o combinatie extrem de reusita“, considera Denisa Stefanescu, coordonator comunicare al firmei Delta Design, din Bucuresti.

Inox pentru accesorii
Pentru baile spatioase sunt foarte indicate placile de gresie si de faianta de dimensiuni foarte mari, cu modele extrem de incarcate. „Tavanul trebuie sa fie in ton cu gresia si faianta. In cazul in care obiectele sanitare sunt albe, atunci se poate lasa tavanul alb si intr-o baie mare“, este de parere Denisa Stefanescu. „In privinta accesoriilor, cele mai durabile, usor de utilizat si care arata foarte bine sunt cele din inox“, mai spune Walla Hanafi.