Business 9 Iunie 2008 01:10
Articolele de mobilier vandute in Romania au cele mai mici preturi din Europa, pe fondul unei productii locale care beneficiaza de lemn si mana de lucru ieftine, insa scumpirile sunt iminente

Saptamana trecuta, „Evenimentul zilei“ v-a aratat ca platim la fel de mult si cateodata chiar mai mult decat ceilalti europeni pentru alimente, imbracaminte, electronice si electrocasnice, credite bancare, carburanti, vacante si case. Articolele de mobilier sunt printre putinele exceptii.

Potrivit datelor Eurostat din 2005, cele mai recente disponibile, romanii plateau mai putin de jumatate din pretul aceluiasi tip de articol vandut in restul Uniunii Europene. Intre timp s-au mai aplicat scumpiri, insa ocupam in continuare acelasi loc in clasament. Astfel, daca un roman cheltuieste pe un dulap 82 de euro, un belgian plateste 174 de euro pentru acelasi articol, iar un spaniol - aproape 180 de euro.

„Toti producatorii vor incerca sa mai tina preturile jos. Dar diferitele presiuni - cresterile salariale, scumpirea materiei prime, deciziile BNR privind dobanda de politica monetara - ne obliga sa crestem preturile“, ne-a declarat Dan Sucu, proprietarul grupului Mobexpert. Potrivit acestuia, articolele de mobilier se vor mai scumpi cu 30% pana in 2011. „Cresterile de preturi vor fi mai rapide in Romania decat in celelalte tari din Uniunea Europeana“. Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania, articolele s-au scumpit cu circa 20%, in ultimii trei ani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.