Business 9 Iunie 2008 01:05
Grupul Niro va investi 200 de milioane de euro pentru demolarea complexului Europa din Capitala si realizarea de spatii moderne de retail si petrecere a timpului liber

Pe terenul unde este astazi complexul Europa, din zona Fundeni-Colentina, se vor construi magazine moderne la standard occidental, restaurante, precum si zone de recreere. Investitia, care va fi realizata in cinci ani, reprezinta a doua etapa a proiectului Chinatown, ce cuprinde spatii comerciale, cladiri de birouri, dar si locuinte. "In prima etapa am construit spatii comerciale cu o suprafata de 150.000 de metri patrati.

Valoarea acestei investitii, incluzind si lucrarile de infrastructura, se ridica la 150 de milioane de euro. In faza a doua vrem sa construim o suprafata de 200.000 de metri patrati de magazine, restaurante, cluburi si alte facilitati", a declarat Dumitru Nicolae, presedintele Niro Investment Group. Va exista si o faza a treia care consta din constructia unui hotel, spatii rezidentiale, birouri si alte tipuri de constructii. Intregul proiect Chinatown va cuprinde spatii comerciale totalizind 300.000 de metri patrati, o zona permanenta de expozitie de 100.000 de metri patrati, un hotel si o cladire de birouri, aproximativ 600 de apartamente, un mall si cladiri specifice proiectelor Chinatown din strainatate. "Fondurile necesare dezvoltarii proiectului vor proveni in mare parte de la banci. Deja lucram cu Alpha Bank si cu Piraeus Bank", a precizat presedintele Niro Group.

PARTENERIAT. Grupul Niro a anuntat ca a format un joint venture cu Beijing Urban Construction Group, una dintre cele mai mari companii de proiectare si constructii din China. "Niro Group va detine 49% din compania creata in urma parteneriatului, in timp ce grupul chinez va controla 51% din capital. In urmatorii doi ani ne propunem sa realizam in special proiecte pentru companii private, urmind ca dupa aceasta perioada sa participam la licitatii publice pentru lucrari de infrastructura, drumuri etc.", a spus Dumitru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.