Unii sunt de parere ca, daca ai disponibili 5.000 de euro, trebuie sa-i cheltuiesti pe toti pe o singura piesa superba pana cand iti vei permite urmatoarea piesa superba si tot asa. O alta teorie spune ca micile lucruri necostisitoare dau tot farmecul unei case. Magazinele de mobila ieftina sunt pline de astfel de obiecte. In sfarsit, la oricare dintre teorii te-ai opri, in practica se dovedeste ca nu este deloc usor sa redecorezi un apartament cu doar 5.000 de euro, dar designerii insista ca decorarea unei case nu trebuie sa coste neaparat o avere pentru a arata spectaculos.

Pentru a demonstra acest lucru, cativa dintre cei mai renumiti decoratori ai lumii au fost provocati de echipa unei publicatii de specialitate sa dea proba practica. Pe principiul “Un bun decorator este mult mai mult decat un bun cumparator”, Elissa Cullman s-a limitat la a merge pe stilul clasic, confortabil al unei incaperi. „In fond, cu totii avem nevoie de aceleasi lucruri”, spune ea: un pat si doua noptiere in dormitor, o canapea in living-room si un loc unde sa te relaxezi cu o bautura. Diferenta o face stiinta de a imbina culori si materiale”.

Charles Allem crede ca „multi gresesc cand se tem de culoare in spatiile restranse. Dar culoarea este cea mai putin costisitoare cale de a transforma o camera.