Business 6 Iunie 2008 00:12
Dezvoltatorii imobiliari isi indreapta atentia asupra comunelor limitrofe Bucurestiului, din cauza preturilor astronomice cerute de speculatori in interiorul orasului
Metrul patrat de teren variaza in Bucuresti intre 300 de euro, in cartierele periferice, si 5.000 de euro, in zona rezidentiala Primaverii, fostul cartier al nomenclaturii comuniste.

Frenezia imobiliara este in plina desfasurare in Romania, terenuri de dimensiuni reduse fiind vindute la preturi astronomice, in timp ce speculatiile funciare si interesele politice merg de multe ori mina in mina, scrie AFP. “In zona metropo­litana sint multe terenuri disponibile si, cu toate ca preturile au crescut, acestea sint inca accesibile. Bucurestenii sint inca reticenti sa se deplaseze in afara Capitalei pe fondul deficientelor de infrastructura, insa pentru dezvoltatori, singura alegere este iesirea din Bucuresti daca intentioneaza sa construiasca proiecte rezidentiale mari”, a declarat Ruxandra Cleciu, presedinta Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI). Ea a dat exemplul localitatii Moara Vlasiei, unde pretul terenului a urcat in citeva luni de la 3 la 100 de euro pe metru patrat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.