Business 3 Iunie 2008 01:31
Compania ungara TriGranit a inceput lucrarile de constructie la primul sau proiect rezidential de pe piata locala, Cartierul Tineretului, din Cluj-Napoca, in care va investi 510 milioane de euro. Proiectul va totaliza 6.000 de unitati, iar prima faza va fi livrata in al treilea trimestru din 2009.

TriGranit investeste 510 mil. euro in primul sau proiect rezidential din Romania Ansamblul va fi construit cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca, pe un teren de 203 hectare, la marginea orasului, langa parcul industrial Tetarom II, ocupat de concernul american Emerson.

Aceasta va fi primul proiect rezidential dezvoltat de TriGranit in Romania si va reprezenta, conform oficialilor companiei, cel mai ambitios proiect imobiliar de pe piata locala, din ultimii 20 de ani.

Sandor Nyul (foto), directorul general al Trigranit Developement Corporation, a declarat ca preturile locuintelor vor fi curpinse intre 700 si 4.000 de euro pe metru patrat, in functie de gradul de confort al apartamentelor, aceleasi preturi fiind valabile si in cazul proiectelor dezvoltate de TriGranit in Bratislava, Budapesta, Cracovia sau Sankt Petersburg.

Proiectul va avea 2.894 de apartamente la standard mediu, 1.132 la standard superior, 196 de apartamente penthouse, 363 de apartamente in locuinte terasa, 71 de case insiruite, 300 de case cuplate, 358 de case detasate, 162 de vile si 384 de locuinte sociale. Cartierul Tineretului va fi comparabil, ca suprafata, cu cel mai mare cartier din Cluj-Napoca, Manastur, care are 100.000 de locuitori.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.