„Cumparatorii tind spre rafinament. Vor sa asculte muzica buna, sa vorbeasca la telefon si sa se relaxeze pe deplin pe toata durata dusului“, spune Marius Lucaciu, directorul general al companiei Ravak Rom, reprezentanta firmei „mama“ din Cehia. Sunt preferate functii precum aromoterapia (cateva recipiente cu parfum emana un miros revigorant) si cromoterapia (mai multe leduri, cu diferite culori, care se aprind pe rand).

„In mare voga sunt cabinele de dus cu hidromasaj, cu dotari complexe, care includ ozonoterapie (folosirea unui amestec de oxigen cu ozon in scop terapeutic - n.r.), baia de abur, bateria cu efect luxuriant de cascada“, spune Ioana Medrega, coordonator marketing sanitare la Romstal. Foarte solicitate sunt si cabinele de dus fara cadita, cu aplicare direct pe gresie sau cele cu cadite extraplate.

Modele unicat
De la clasicele cabine din sticla si accesorii albe, modelele au fost diversificate, mergandu-se spre eleganta. S-a schimbat pana si aspectul lor, acum putand fi create in diferite forme, in functie de spatiul disponibil.

Exista cabine frontale, cu un singur perete, cu doua, trei sau chiar patru laturi, insa foarte cautate sunt cele semirotunde sau hexagonale, cu deschidere pe centru. Laturile sunt de obicei din sticla de diferite grosimi si modele. Sticla transparenta si cea mata fac acum loc celei imprimate cu diferite modele florale sau marine. Cele mai scumpe laturi sunt cele din cristal sau cu sticla personalizata. „Oferim posibilitatea de a-ti exprima creativitatea, realizand peretii cabinei asa cum iti doresti. Realizam modele unicat, in functie de preferinte“, spune Marius Lucaciu.