Toate locuintele incluse in clasamentul intocmit de compania imobiliara Regatta in functie de pretul unui metru patrat, zona in care acestea sunt amplasate, suprafata construita, facilitati si arhitectura, sunt disponibile la vanzare.

Cel mai scump apartament se vinde cu 5.000 de euro pe metru pAatrat si costa 1,2 milioane euro


Primul loc in top celor mai scumpe zece apartamente din Capitala il ocupa un apartament de 240 de metri patrati, aflat in zona Dorobanti. Locuinta, care dispune de dotari de lux (parchet masiv de stejar, glafturi de marmura, suprafete mari vitrate etc), are un living, doua dormitoare, o bucatarie mobilata si echipata, doua bai mobilate si echipate, doua terase spatioase si doua locuri de parcare. Pretul este de 5.000 de euro pe metru patrat, adica 1,2 milioane de euro per total. Apartamentul de pe locul al doilea are o suprafata de 193 de metri patrati si este situat in zona Herastrau. Locuinta dispune de un living, trei dormitoare, bucatarie, doua bai, dressing, toaleta, trei terase, spatii de depozitare la subsol si loc de parcare, iar finisajele sunt de import. Imobilul costa peste 1,12 milioane de euro (4.900 de euro plus TVA pe metrul patrat). Pe locul al treilea se afla o locuinta de 184 metri patrati din zona Dorobanti. Apartamentul ofera o camera de zi, trei dormitoare, trei bai, bucatarie si o terasa de 26 de metri patrati, si este prevazut cu loc de joaca pentru copii si alei in gradina proprie. Pretul ajunge la 4.750 de euro pe metru patrat plus TVA, respectiv 1,04 milioane de euro in total.

Locuinta de pe locul opt are cea mai mare valoare totala: 1,75 milioane de euro
Apartamentul de pe locul al patrulea are o suprafata de 98 de metri patrati si se afla in zona Victoriei-Kiseleff. Imobilul de trei camere beneficiaza de o terasa de 48 metri patrati si de garaj subteran. Locuinta costa aproape 550.000 de euro (4.500 de euro pe metru patrat plus TVA, la care se adauga locul de parcare: 20.000 de euro plus TVA). Locul cinci este detinut de un penthouse de 216 metri patrati situat la trei minute de Piata Romana. Apartamentul, cu finisaje din piatra naturala si parchet triplustratificat, are un living de 68 de metri patrati, bucatarie, dormitor de 29 de metri patrati, un birou de 19 metri patrati, doua bai, doua terase de 70 de metri patrati, si garaj la demisol. Locuinta poate fi achizitionata cu 4.000 de euro pe metru patrat plus TVA, adica cu 1,02 milioane de euro. Apartamentul de trei camere de pe locul sase se afla in zona rezidentiala de lux Arcul de Triumf - Parcul Herastrau si are o suprafata de 116 metri patrati. Locul dispune de o zona verde luxurianta si acces imediat spre DN 1, zona comerciala Baneasa, si spre Bulevardul Ion Mihalache. Pretul imobilului este de aproximativ 430.000 de euro (3.700 de euro pe metru patrat). Pe locul sapte gasim o locuinta de lux cu o suprafata utila de 140 de metri patrati din zona Herastrau, in apropierea Ambasadei Chinei.