Business 30 Mai 2008 11:06
Cresterea dramatica a preturilor imobilelor de lux nu ii determina pe cumparatori sa accepte nici suprafete mai mici si nici finisaje sau dotari la limita standardelor luxului; singurul criteriu la care fac rabat este distanta fata de centrul capitalei, arata Jeni Dragomir, presedintele companiei imobiliare Perfect Casa.

Conform statisticilor Perfect Casa, doar 10% dintre cei care doresc sa achizitioneze o locuinta refuza imobilele din zona Nord a capitalei din cauza traficului, preferand – in aceeasi marja de pret - vilele din centrul orasului.

Dintre cei care au achizitionat deja imobile in nordul Bucurestiului, 3% afirma ca au ales aceasta zona datorita legaturii directe cu aeroporturile, 5% pentru accesul rapid catre zonele de munte, 40% pentru apropierea de natura (parcuri, lacuri etc), iar 52 % pentru vecinatatile cu imobile rezidentiale de lux. Doar 10% spun ca regreta optiunea facuta si ca doresc sa-si schimbe domiciliul.

Zonele considerate in mod traditional ca fiind de lux sunt Dorobanti - Primaverii - Kiseleff, Baneasa - Aviatorilor, Domenii, Dacia - Romana, Rosetti - Armeneasca - Bulevardul Carol - Izvorul Rece, Kogalniceanu - parcul Cismigiu si zonele din Nordul capitalei Pipera - Voluntari, Corbeanca etc. Preturile imobilelor si terenurilor din aceste zone au inregistrat cresteri considerabile in ultimii ani, de sute de procente. In acelasi timp, cresterea preturilor terenurilor a fost dublata de cresterea pretului metrului patrat de constructie, care variaza in prezent intre 600- 800 euro in Bucuresti, ajungand pana la 1.000 euro in cazul cladirilor cu finisaje si dotari de lux.

“Cu toate acestea, cei care doresc sa locuiasca sau sa investeasca in imobile high-end nu renunta la suprafetele generoase - vilele de lux au minim 350 mp - si nici la finisajele si dotarile pe masura: marmura, piatra naturala, parchet din lemn nobil, mobilier de baie si bucatarie purtand semnatura unor designeri de renume mondial etc, singurul lucru la care sunt dispusi sa cedeze fiind distanta fata de centrul Bucurestiului”, a explicat Jeni Dragomir.

Nordul capitalei constituie principala arie in care se dezvolta noi imobile de lux, datorita zonelor verzi si a lacurilor din apropiere. “Pe langa aceste criterii, zona de Nord continua sa atraga cele mai importante dezvoltari imobiliare de lux dintr-un motiv care cred ca este extrem de important: a devenit o zona 'la moda', 'trendy', a atras deja o buna parte a segmentului bucurestean high-end, fapt care, la randul sau, determina noi dezvoltari de acelasi tip, iar factorul extrem de criticat in mod public- traficul foarte aglomerat din Pipera sau dinspre Corbeanca, pe DN1, nu este foarte important atunci cand vorbim de alegerea unei locuinte”, a mai subliniat presedintele Perfect Casa.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.