Patriciu isi face proiect imobiliar de 300 milioane de euro Dinu Patriciu declara, in urma cu doua luni, ca piata imobiliara cade in fiecare zi si ca nu este normal ca pretul locuintelor sa creasca in conditiile in care densitatea medie a oraselor din Romania este de trei ori mai mica decat denistatea medie a marilor orase europene.

"Piata imobiliara cade in fiecare zi pe nesimtite si nimeni nu recunoaste asta. Eu nu am nici un interes in acest sens, nu ma intereseaza sa investesc in piata imobiliara. Densitatea medie a oraselor din Romania este de trei ori mai mica fata de densitatea medie a marilor orase din Europa: 100 de locuitori la hectar fata de 300 de locuitori la hectar cat au celelalte orase din Europa. Nu e normal ca pretul locuintelor sa creasca in aceste conditii si sa fie asemanatoare cu preturile locuintelor din afara", sublinia Dinu Patriciu.

Smart City se doreste a fi unul dintre cele mai moderne proiecte arhitecturale din Europa si va fi situat la mica distanta de centrul Bucurestiului, in zona de nord, in apropierea lacului Baneasa. Suprafata intregului proiect va fi de 150.000 mp construiti.

Ansamblul va fi compus din cladiri de birouri de clasa A (50.000 mp), spatii comerciale si locuinte cu un standard ridicat (100.000 mp). Planurile Smart City includ si noul sediu al companiei Rompetrol - o cladire turn cu inaltimea de 110,7 metri care va putea deveni un punct de referinta al Bucurestiului ca asezare si volumetrie arhitecturala, dar si din punct de vedere al serviciilor oferite, precizeaza compania.

Citeste si:

Toate constructiile vor folosi surse de energie alternativa, iar cladirile rezidentiale, celelalte spatii dedicate serviciilor si recreerii (banci, magazine, restaurante, cafenele, cluburi, gradinite) vor fi gandite astfel incat sa reduca folosirea zilnica a masinilor.

Cladirile rezidentiale vor avea la primele niveluri zone comerciale si parcari, iar ultimele etaje, terasate, vor fi amenajate ca si gradini. Intregul proiect se dezvolta in jurul unor artere pietonale separate de accesele auto si va avea in jur de 2500 de parcari subterane. Aproape jumatate din suprafata terenului va fi rezervata spatiilor verzi.

„Suntem siguri ca profesionalismul nostru si know-how-ul local, combinate cu bogata experienta a IMMORENT in fiecare etapa de dezvoltare a proiectelor imobiliare, cat si prestigioasa expertiza internationala si locala a arhitectilor, partenerilor si membrilor juriului care sunt pregatiti sa se alature eforturilor noastre, sunt ingredientele ideale ale unui proiect ce va fi recunoscut ca fiind de referinta si emblematic pentru dezvoltarea urbana a capitalei Romaniei", a declarat presedintele si directorul general al Grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.