Business 15 Mai 2008 00:55
Sectorul imobiliar din Spania se confrunta cu o scadere "brutala" a activitatii, marcata la inceputul anului 2008 de scaderea cu 200.000 de unitati a ritmului anual de aparitie a santierelor, de trei ori mai putin fata de acum un an, potrivit unui inalt responsabil din sector, informeaza Reuters.

Situatia din prezent, rezultat direct al crizei creditelor, va continua pana cand problema creditelor imobiliare va fi rezolvata, a precizat secretarul general al G14, Pedro Perez Fernandez, a carui asociatie reprezinta cele mai importante grupuri imobiliare din Spania.

Potrivit lui Perez Fernandez, numarul de tranzactii imobiliare a scazut cu 60% in primul trimestru in Spania, iar preturile au inregistrat o scadere de pana la 20%, existand posibilitatea desfiintarii a 250.000 de locuri de munca in acest sector in 2008.

Perez Fernandez a cerut guvernului sa "ia masurile necesare pentru a stabiliza situatia" pietei financiare din Spania, ce trece printr-o criza de lichiditate estimata la mai multe miliarde de euro, ce paralizeaza activitatea imobiliara.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.