Business 9 Mai 2008 00:44
O reimprospatare a locuintei se poate face simplu, cu ajutorul aplicelor, tablourilor, impletiturilor. Poti realiza nise in ziduri, unde sa asezi diverse accesorii.

Oschimbare radicala a imaginii casei tale se poate face si prin decorarea peret ilor, cu ajutorul aplicelor ori al posterelor. Uneori, este suficienta inlocuirea vechilor rame ale unor tablouri cu altele, mai vesele si in culori vii. Pentru o redecorare mai tinereasca, poti sa apelezi la solutii precum decoratiunile autoadezive ori ceasuri de perete.

Metalul e la moda
Alte solutii pentru decorarea peretilor sunt nisele practicate in ziduri, zugra vite cu o alta culoare, de regula contrastanta fata de restul incaperii. „Ele in sine reprezinta o decoratiune“, explica designerul de interioare Diana Borundel. In plus, in acea nisa se pot aseza diverse lucruri pur decorative, nu neaparat utilitare.

Si tapiseriile sunt o metoda de a decora un spatiu pe un perete, la fel ca obiectele din lemn, ceramica sau ca impletiturile din rachita ori din papura. Acestea din urma, spune Diana Borundel, „dau foarte bine pe perete si au un aspect mai cald, mai spre natural, mai spre rustic, daca stii sa le combini“.

In fond, asa cum spun reprezentant ii Mobexpert, decoratiunile reprezinta „elemente la indemana pentru a pune tusa personala in orice interior“. Designerii companiei spun ca tendin- tele acestui sezon impun „metalul «rece » in toate declinarile lui: argint, aluminiu, nichel slefuit, platina sau otel“.

Indiferent despre ce decoratiune este vorba, ea trebuie sa se integreze perfect in peisaj. „Cand pui un tablou pe perete trebuie sa tii cont si de cromatica. Este necesar sa realizezi o armonie cu ceea ce e in casa. Despre orice lucrare ar fi vorba, trebuie sa-ti faca placere cand o prives ti“, explica pictorul Elena Seserman.

Si designerul Diana Borundel accentueaza importanta cromaticii: „Daca ai o husa la un fotoliu sau la o canapea, din aceeasi lana ca tapiseria de pe perete, ansamblul poate sa arate foarte bine. Trebuie sa ai un corespondent de aceeasi culoare sau textura, pentru a completa si echilibra spatiul respectiv“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.