Business 3 Mai 2008 00:17
Rotund, patrat sau dreptunghiular, multicolor sau uni, el contribuie masiv la realizarea stilului unei locuinte. Covoarele ocupa un loc special, indeplinind un rol functional si estetic in acelasi timp. Marimea, culoarea, modelul si materialul scot in evidenta bunul gust al proprietarilor.

„Covorul constituie punctul de atractie al incaperii. El da tonul armoniei si realizeaza o atmosfera aparte“, spune Annamaria Anton-Bako, directorul de marketing de la Proges, firma distribuitoare de produse pentru amenajari interioare.

Insertiile de metal, la moda
Pe vremuri, covoarele erau tesute sau innodate prin metode traditionale. In zilele noastre insa, se folosesc tehnologii moderne, ca re ofera posibilitatea realizarii unor covoare cu o structura stratificata a tesaturii. Dosul covoru lui poate fi din mai multe ti pu ri de ma teriale: cauciuc, latex, PVC, spuma de poliuretan.

La moda sunt covoarele cu insertii de piele sau cele realizate din vascoza, acril, iuta, bumbac, bam bus si blana. „La targul de covoare de la Hamburg au fost prezentate covoarele din lana, cu insertii de metal, cristale Swarovski si piele. Aceasta este tendinta pe piata internationala si a fost adoptata cu succes si la noi“, sustine Adrian Margeanu, ad mi nis - trator al Megamarrex, companie specializata in decoratiuni interioare de lux.

Atentie la fire!
O importanta deosebita o reprezinta si firele covoarelor. Astfel, exista covoare cu fir taiat, mai putin durabile decat alte tipuri, sau cu fir buclat, rezistente la trafic. Covoarele cu bucle inalte confera un aer opulent decorului, iar cele cu bucle scurte se curata mai usor si sunt potrivite pentru dor mitor si living.

„La mare cau tare sunt covoarele cu fir lung“, spune Eliza Pricopie, manager de marketing la Piritex, distribuitor de sisteme complete de pardoseli. Cele mai cautate sunt firele lungi de peste doi centimetri si jumatate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.