Business 3 Mai 2008 00:06
Pretul locuintelor exclusiviste, rezervate VIP-urilor si strainilor, a crescut anul trecut cu 15% si inca nu se opreste.
Un milion de euro nu mai este deloc o suma mare pentru clientul care-si doreste o locuinta de lux in Capitala. Pretul mediu al unui metru patrat a ajuns deja la 4.000 de euro, in conditiile in care pe piata nu au mai aparut noutati, iar terenurile cautate in acest scop sunt foarte putine si deosebit de scumpe, sustin expertii imobiliari. Potrivit acestora, numarul de unitati ce vor fi create anul acesta este mic in comparatie cu anii precedenti, dezvoltatorii concentrandu- se mai mult pe ansamblurilemamut, adresate clasei medii.
In aceste conditii, preturile ar trebui sa stagneze, dupa ce, anul trecut, au fost majorate cu aproximativ 15%. In centrul atentiei cumparatorilor de elita se afla penthouse-urile, locuintele de la ultimul etaj al blocurilor noi, dar si vilele de epoca, dorite pentru unicitatea lor si a zonei in care se afla, spun agentii imobiliari.
Dorobanti, Primaverii, Aviatorilor, Herastrau si Domenii sunt tintele cele mai vanate de amatorii de lux. In aceste cartiere, terenurile pe care se pot construi locuinte de top sunt pe cale de disparitie, iar daca acest lucru nu s-a intamplat inca, preturile de vanzare de 2.000-3.000 de euro/mp nu mai renteaza investitia. „Segmentul lux a fost si va ramane unul exclusivist, iar produsul se va vinde intotdeauna mult mai greu, avand un public-tinta mult mai redus. De aceea preturile se mentin constante pe acest segment“, explica Irina Petrescu, consultant in cadrul Departamentului rezidential al companiei Esop.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.