Business 3 Mai 2008 23:40
O firma spaniola vrea sa construiasca un ansamblu cu 54.000 de locuinte. Investitia se va ridica la aproximativ 1,6 miliarde de euro
Compania spaniola Grupo Menchero si-a anuntat intentia de a construi un ansamblu care va include spatii logistice, industriale si locuinte in localitatea Sohatu din judetul Calarasi, pe o suprafata de 28 de milioane de metri patrati.

Proiectul se va numi „Fin de Carrera“ si se va afla la doar 40 de kilometri de Bucuresti, iar investitorii mizeaza pe faptul ca distanta mica fata de Capitala va oferi facilitatile mai interesante pentru companiile autohtone sau din strainatate. „Romania va fi proiectul nostru major pentru anul viitor“, a spus in urma cu putin timp Jesus Menchero, presedintele Grupo Menchero, citat de cotidianul „El Mundo“.

Conform planurilor publicate in presa spaniola, proiectul va avea trei etape. In prima se vor construi 122 de cladiri cu spatii logistice, cu o suprafata de 3,17 milioane de metri patrati. A doua etapa va include un poligon care va putea adaposti 4.480 de obiective industriale. Foarte importanta va fi si componenta rezidentiala. Dezvoltatorul spaniol intentioneaza sa construiasca 54.000 de locuinte destinate celor care se vor stabili in aceasta zona, atrasi de oferta de locuri de munca. Legatura cu Bucurestiul se va face atat cu trenul, cat si prin reteaua rutiera.

Este interesant de vazut daca vor fi multe firme spaniole care vor investi in Romania datorita realizarii acestui proiect. Se estimeaza ca se vor crea peste 70.000 de locuri de munca. Nu in ultimul rand trebuie spus ca proiectul prevede si construirea unor facilitati precum scoala, sali de sport, spital sau centru comercial. De asemenea, interesant este si faptul ca in acest proiect se va acorda o mare importanta energiei solare, captata prin panouri.

Marea problema in cazul acestui proiect ar putea fi achizitionarea unei suprafete de teren atat de mare precum cea pe care o doresc spaniolii. „Nu am cumparat inca terenul. Avem intelegeri pentru cateva sute de hectare, dar nu este suficient. Daca nu se aduna cel putin 80% din suprafata de teren necesara, investitia nu va fi rentabila“, spune Petre Bouros, reprezentant al agentiei imobiliare Orfeas, agent exclusiv al Grupo Menchero in Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.