Business 3 Mai 2008 13:31
Investitorul austriac Immoeast, care detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro, a vandut recent cladirea de birouri Salzburg Center din Varsovia catre fondul german de real estate SEB Global Property pentru suma de 41 milioane de euro, a anuntat compania.
Salzburg Center se afla in districtul Mokotow si dispune de o suprafata inchiriabila de 10.660 mp si de 100 de locuri de parcare subterane.

Cladirea de birouri este in momentul de fata inchiriata in proportie de 100% unor companiii precum Credit Suisse Asset Management, Deutsche Bank, TPA Horwath si PKO Bank.

Salzburg Center a fost achizitionata inca de la inceput de catre Immoeast, in 2007, cu scopul de a fi vanduta ulterior, potrivit reprezentantilor companiei.

In anul fiscal 2007/2008, care s-a incheiat la 30 aprilie 2008, nu mai putin de cinci proprietati din Cehia, Polonia si Estonia au fost vandute de catre fondul de investitii. Volumul total al tranzactiilor, incluzand Salzburg Center , s-a ridicat la 250 de milioane de euro. Toate proprietatile au adus companiei un castig in jurul a 9,5%.

In prezent, Immoeast negociaza vanzarea altor proprietati din portofoliu in valoare totala de 300 milioane de euro.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro si a anuntat anul trecut ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare in Romania, astfel ca valoarea portofoliului detinut aici va creste in urmatorii ani la 2,1 miliarde de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.