Aceasta este tendinta in mobilier „dictata“ de expozantii de la Salonul International de Mobila de la Milano. Designerii prezenti in Italia, la Milano, in perioada 16-21 aprilie, la Salonul International de Mobila, au aratat, prin produsele expuse, ca linia generala de anul acesta ramane simplitatea curata a formei, fara accesorii, manere sau alte adaosuri.
Aceasta tendinta am remarcat-o, la fata locului, la toate obiectele de mobilier, indiferent de functionalitatea lor. De pilda, un birou actual arata ca o masa, extrem de simplificata, dar eleganta. Bucatariile au devenit elemente de frumusete care te surprind, ele fiind inchise in spatele unor usi batante sau culisante. Practic, acum au aspectul unui dulap. Plita, cuptoarele si toate celelalte electrocasnice sunt in spatele acestor panouri.

Canapele drepte, indulcite cu taburete rotunde
Lemnul s-a retras incet din designul mobilierului modern. Astfel, foarte rar am mai vazut PAL sau furnir cu fibra de lemn aparent. Nucul a mai aparut pe alocuri, la fel si un mahon extrem, de textura cu o fibra voluminoasa, la a carui atingere intelegi ca nu este PAL melaminat sau orice alta folie lipita, ci un material structurat foarte intens, folosit atat la bucatarii, cat si la dormitoare si living.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.