"Procesul de negociere a fost unul lung si dificil, atat pentru partenerul public cat si pentru cel privat, insa rezultatul este pe masura. Contractul va fi unul solid si, cu singuranta, in beneficiul tuturor partilor implicate", a declarat Dan Ghibernea, Country Manager al TriGranit Development Romania, citat de NewsIn.

Urmatoarea etapa in realizarea proiectului o reprezinta transferul contractului de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor catre Primaria Capitalei.

"Am depasit un moment cheie din intregul proces ce va duce la realizarea acestui proiect si speram ca lucrurile sa continue pe un fagas normal, astfel incat in a doua jumatate a anului 2009 sa putem incepe lucrarile", a adaugat Dan Ghibernea.

Citeste si:

Proiectul Esplanada urmeaza a fi dezvoltat pe un teren de 10,7 hectare adiacent Bulevardului Unirii din Capitala, printr-o investitie directa, privata, de un miliard de euro. Avand o suprafata totala construita de 800.000 mp, proiectul va ingloba un centru cultural, cladiri de birouri, un centru comercial, hoteluri si rezidente. Din suprafata totala a terenului, 20 % va fi amenajat cu spatii verzi, in timp ce 270.000 mp construiti vor fi ocupati de locuri de parcare.

Printre beneficiile directe ale partenerului public in cadrul acestui proiect se numara un total de 12.000 mp spatii de birouri ce urmeaza a fi livrate la finalul primei faze de dezvoltare, dar si un centru cultural multifunctional ce prevede o investitie de 40 milioane de euro. La incheierea perioadei contractuale de 49 de ani, intregul complex si dreptul de proprietate asupra acestuia vor fi cedate Statului Roman.