Raportul Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA arata ca piata imobiliara americana se confrunta in continuare cu probleme.

Economistii chestionati de Reuters estimasera o scadere a vanzarilor de case pana la o rata anuala de 4,92 milioane locuinte, de la nivelul de 5,03 milioane locuinte din februarie, cand vanzarile de case existente au stagnat in SUA.


Numarul de case scoase la vanzare a crescut cu 40.000 de locuinte, pana la 4,06 milioane de case, suficient pentru a asigura oferta timp de 9,9 luni in ritmul actual al vanzarilor, comparativ cu 9,6 luni in februarie. Intre timp, pretul median al caselor de pe piata SUA a scazut cu 7,7%, fata de perioada echivalenta de acum un an, pana la 200.700 dolari.

Scaderea valorii caselor pe piata SUA a determinat mai multe banci sa aplice sechestre si a dereglat standardele de creditare de pe multe piete.

Dintre casele scoase la vanzare, 18% au un capital negativ si sunt fie intr-un proces de sechestru, fie urmeaza sa fie vandute rapid, astfel incat banca va pierde o anumita parte din creditul pe care il acordase initial.