“Investitorii urmaresc in principal comasarea unor loturi de mici dimensiuni pentru crearea de suprafete mari, in special in zonele de nord si de vest ale Bucurestiului, unde au fost construite proiecte rezidentiale si industriale de anvergura”, declara specialistii Atisreal.

Vestul Bucurestiului a devenit tot mai solicitat din punct de vedere al cererii, estimandu-se ca acesta va deveni a doua zona rezidentiala ca importanta dupa nordul Capitalei In ultimele 12 luni, in vest au fost incheiate mai multe tranzactii cu terenuri destinate proiectelor rezidentiale. Zona de est a inregistrat o cerere crescuta pentru spatii industriale de dimesiuni mici si medii, inclusiv spatii de productie.

In 2007, preturile pentru terenurile destinate proiectelor rezidentiale si de birouri, situate in zona centrala au crescut in medie cu 15-20% fata de anul 2006. In zone precum Kiseleff, Primaverii sau Herastrau, preturile au crescut usor, situandu- se in prezent intre 3.300 si 4.000 euro/mp.

Citeste si:

Dezvoltatorii reactioneaza la cresterea cererii de pe piata rezidentiala si la cresterea pretului terenurilor din interiorul orasului prin achizitionarea de loturi mai mari, situate in zone adiacente Capitalei, dar in proximitatea acesteia. Demolarea proprietatilor rezidentiale vechi si a fostelor platforme industriale raman principalele surse pentru cresterea ofertei de terenuri in zonele secundare si periferice ale orasului, se arata in raportul Atisreal.

“ Investitorii speculativi vor continua sa isi concentreze atentia asupra terenurilor situate de-a lungul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov si in zonele mai putin dezvoltate din estul si sudul judetului Ilfov. In aceste zone se vor inregistra cele mai mari cresteri de pret, potentialul deosebit de dezvoltare al zonelor respective si nivelul actual al preturilor incurajand tranzactiile speculative”, sunt de parere reprezentatii Atisreal.

Conform aceluiasi raport, cele mai mici preturi se inregistreaza pentru terenurile din zona de sud a Capitalei, cartierul Giurgiului, intre 150 si 350 de euro/mp, urmat de Berceni, intre 400 si 800 si de cartierul Ghencea, din vest, unde un mp consta intre 500 si 700 euro. Cele mai scumpe terenuri sunt in zona de nord a Bucurestiului, in cartierul Primaverii, intre 4.000 si 4.500 euro/mp si in centru, in cartierul Kiseleff-Clucerului, intre 3.300 si 4.000 euro/mp.