Proiectul se va derula in doua faze si va aduce pe piata birourilor din Romania primul centru de afaceri si conferinte dezvoltat pe principiile arhitecturii ecologice, dar si un hotel de lux, potrivit declaratiilor reprezentantilor dezvoltatorului imobiliar.

Investitia in prima faza, care va cuprinde cladirile de birouri, se va ridica la 100 de milioane de euro si va fi finalizata in 2009, in timp ce cea de-a doua faza, care presupune constructia hotelului, va avea nevoie de 20-30 milioane de euro.

Willbrook Platinum Business and Convention Center va fi ridicat in zona de nord a Bucurestiului (pe DN 1) si va cuprinde doua cladiri unite printr-un coridor. Intregul complex va avea o suprafata de 63.000 mp de birouri si spatii destinate organizarii unor evenimente sau expozitii care pot cumula peste 3.650 de invitati.

Citeste si:

Proiectul imobiliar va beneficia de 705 locuri de parcare, 37.000 mp destinati exclusiv birurilor, patru sali mari de conferinte, o aula centrala si o serie de sali dedicate intalnirilor de afaceri cu caracter restrans.

"Terenul a fost achizitionat de catre noi in urma cu 5-7 ani, iar finantarea va veni in proportie de 70% de la Alpha Bank. A durat patru ani pentru a obtine autorizatiile necesare constructiei, iar cel mai mare hop a venit din partea autoritatilor care nu stabilisera detaliile legate de largirea portiunii de DN 1 de la iesirea din Bucuresti . Pentru cea de-a doua faza care cuprinde constructia unui hotel suntem inca in discutii cu mai multi propretari de lanturi hoteliere internationale", a adaugat reprezentantul Willbrook Management.