Situat in Zona Comerciala Baneasa, Baneasa Shopping City este primul mall din tara amplasat intr-un parc de retail. Baneasa Developments a demarat constructia centrului comercial in 2006, ca parte integranta a Proiectului Baneasa, iar pana in prezent a investit circa 150 de milioane de euro in acest proiect. Mallul are o suprafata inchiriabila de 85.000 mp si de peste 105.000 mp suprafata construita.

"Baneasa Shopping City inseamna peste 85.000 mp suprafata inchiriabila, cu peste 220 de magazine, restaurante, servicii si distractie. Baneasa Shopping City se pozitioneaza ca un "mall de fashion", reusind sa adune intr-o singura locatie numeroase branduri internationale de fashion, in premiera pentru piata romaneasca de retail si reprezentand peste 50 % din suprafata inchiriabila. Noul mall va cuprinde si primul Food-Court pe trei niveluri din Romania", a declarat managing partnerul proiectului imobiliar Baneasa.

Baneasa Shopping City este integrat in Zona Comerciala Baneasa, un parc de retail intins pe o suprafata de 450.000 mp care mai cuprinde centre comerciale precum Ikea, Carrefour, Metro, Bricostore, Mobexpert si Motor City. La randul ei, Zona Comerciala Baneasa este parte integrata in Proiectul Baneasa, cel mai mare proiect integrat de dezvoltare urbana mixta din Sud-Estul Europei.

Citeste si:

"Prin Proiectul Baneasa, Bucurestiul va avea acces la solutii integrate pentru stilul de viata urban, printre care un sistem de peste 20 ha drumuri publice, care vor ajuta la decongestionarea traficului in zona, o comunitate puternica de aproximativ 15.000 – 20.000 locuitori, o sursa suplimentara de venituri pentru bugetul local si de stat, de peste 1,14 miliarde euro, pe o perioada de 10 ani", a declarat Michael Lloyd.

Proiectul Baneasa acopera o suprafata de 221 hectare si reprezinta o investitie totala estimata de peste 1,8 miliarde de euro. Proiectul este de tip Greenfield si este dezvoltat de Baneasa Investments. Alaturi de Baneasa Shopping City, proiectul mai include alte doua divizii: Baneasa rezidential, Baneasa Business & Technology Park.

Baneasa rezidential reprezinta mai mult de 2/3 din suprafata totala a proiectului, iar prima faza consta in 12 cladiri, cu 227 de apartamente, printre care si 18 penthouse-uri. Din totalul de apartamente, 51 au fost finalizate in iulie 2007, iar restul de 176 sunt finalizate si vor fi livrate clientilor in aceasta primavara.