Cea mai inalta cladire de birouri din Capitala va fi ridicata in zona de nord a orasului, aproape de statia de metrou Aurel Vlaicu. SkyTower va avea 131 de metri, adica 37 de etaje, si va fi gata la sfarsitul anului 2010. Compania finantatoare este Raiffeisen Evolution Project Development, aceeasi care a construit Turnul Oracle (13 etaje) si Hotelul Marriott.

Turnul face parte din proiectul FloreascaCity, care va mai contine un mall de circa 50.000 mp - Promenada, si o alta cladire de birouri - Office Wings, de 21.000 mp. Mallul va fi structurat pe trei etaje plus subsol si va avea 135 de magazine, iar a doua cladire de birouri, construita deasupra centrului comercial, va avea sapte niveluri. In a doua faza a constructiei urmeaza sa fie ridicata o noua cladire, a carei destinatie va fi decisa la finalizarea unui studiu de piata.

Intreaga investitie se ridica la 250 de milioane de euro. In complex vor fi amenajate 2.100 de locuri de parcare. „Dorim sa construim de asemenea un heliport, care va creste valoarea proiectului“, a spus Ionel Giuglea, managing director al Raiffeisen Evolution Romania. Pana in prezent, compania a cheltuit deja 50-60 de milioane de euro pentru achizitia terenului, aprobari, autorizatii de construct ie si consultanta. Terenul a fost cumparat in 2005, iar autorizatia de constructie a fost obtinuta in luna februarie a acestui an, potrivit reprezentantilor companiei. Lucrarile vor incepe saptamana viitoare.