Oficialii Inspectoratului de Stat in Constructii sustin ca exista interese pentru pastrarea portitelor legale privind derogarile pentru inaltimea cladirilor.

Reprezentantii pietei constructiilor nu sint de acord cu noul Cod al amenajarii teritoriului, al urbanismului si al constructiilor propus de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC). Pe de alta parte, ISC sustine ca asociatiile din domeniul constructiilor au fost consultate in privinta noului Cod al constructiilor, multe dintre propunerile acestora fiind preluate in proiectul de act normativ.

„Nu sintem impotriva codului, sintem constienti ca este necesar un nou Cod al constructiilor, dar unul care sa rezolve problemele din constructii cu care ne confruntam, nu unul care sa creeze probleme cum este cel elaborat de catre ISC“, a spus Laurentiu Plosceanu, presedintele ARACO.

Oficialii ISC spun ca jucatorii de pe piata constructiilor vor sa pastreze haosul actual care este cauzat, in primul rind, de posibilitatile de derogare de la documentatiile de urbanism aprobate conform dispozitiilor legale prin PUZ si PUD.

„De semnatura celor care aproba asemenea derogari se leaga posibilitatea construirii, de exemplu, a unui imobil cu 17 etaje, in loc de noua etaje, pe acelasi teren, fara a avea in vedere faptul ca infrastructura existenta nu permite preluarea unei sarcini atit de exagerate“, informeaza ISC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.