In centru, cladirile clasa A prime location ajung pana la valori de 25 euro/mp, in timp ce in zona de business Pipera, chiriile anuntate sunt la nivelul de 16-17 euro/mp.

Piata de investment pentru Romania se afla inca in crestere, pentru acest an, nivelul yield-ului ramanand sub 7%, nivel atins inca din 2007 si se asteapta sa mai coboare. Specialistii DTZ Echinox estimeaza ca in 2008 vom asista la mai multe tranzactii in jurul valorii de 6,5.

“Exista un interes al companiilor de a achizitiona o cladire pentru sediu in defavoarea inchirierii unei cladiri. Multe companii, de regula locale, isi doresc propriul sediu si prefera sa plateasca rata bancii, decat chiria lunara. Din pacate,sunt extrem de putine oferte scoase la vanzare in acest scop, si atunci, aceste companii nu prea au de ales, decat sa mearga tot pe varianta inchiriere, sau sa-si achizitioneze un teren si sa-si construiasca sediul,varianta care ar dura cel putin 2 ani, de la cumpararea terenului, obtinerea tuturor autorizatiilor si constrcutia in sine”, a declarat Mihaela Cnobloch, director al departamentului de investitii DTZ Echinox.

Aceasta a adaugat ca o alta varianta este sa se achizioneze o cladire cu o suprafata mult mai mare decat nevoile actuale ale beneficiarului, urmand ca suprafata in exes sa o inchirieze. Astfel, isi asigura cheltuielile pentru suprafata pe care inca nu o utilizeaza pentru o perioada, dar are si optiunea de a se extinde in viitor, tot in sediul propriu.