"Desi nu mai exista acea crestere brusca inregistrata in anii trecuti, trendul se mentine. In momentul de fata, in toate zonele care au un potential de dezvoltare rezidentiala, preturile cresc si vor continua sa creasca si in acest an", afirma directorul general al WHS Imobiliare.

Potrivit acestuia, piata a suferit o transformare fundamentala in ultimii ani, astfel dintr-o piata a tranzactiilor speculative, in momentul de fata a devenit o piata in care marea majoritate a tranzactiilor au in vedere dezvoltarea proiectelor imobiliare. "Avand in vedere ca si pe piata materialelor de constructii se inregistreaza cresteri semnificative, in curand numai persoanele cu venituri mari isi vor putea permite sa achizitioneze prin credit un imobil situat intr-un cartier rezidential", a mai spus Stefan Nita.

Totodata, reprezentantul companiei imobiliare este de parere ca nu toate zonele din jurul Bucurestiului sunt exploatate si exista inca zone neexploatate la adevarata lor valoare, insa si acestea vor incepe sa intre pe piata tranzactiilor speculative, in urmatoarea perioada.

Citeste si:

Ultimul studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International arata ca suprafata totala de teren cumparata anul trecut in Bucuresti, tinand cont de tranzactiile mari, de peste 5.000 mp se ridica la aproximativ 1.150.000 mp, cu o valoare totala de peste 675 de milioane de euro.

Potrivit Colliers, cu o proportie de 59% din volumul total de tranzactii, zona de nord a Bucurestiului a fost in continuare cea mai activa din punct de vedere al tranzactiilor efectuate. Centrul Capitalei a generat 6 % din volumul tranzactiilor, vestul 15 %, in timp ce estul a generat 20% din totalul achizitiilor importante. Partea de sud a orasului a fost in continuare inactiva din punctul de vedere al tranzactiilor mari cu terenuri.