Construirea pe verticala este cea mai recenta tendinta a dezvoltatorilor de noi proiecte rezidentiale, aparuta pentru a mentine echilibrul intre costurile de constructie si preturile de vanzare, in special pentru proiectele destinate populatiei cu venituri medii.
Construirea pe verticala a proiectelor rezidentiale, noua tendinta a dezvoltatorilor "Potrivit planului de urbanism al orasului, terenurile situate in zone precum Titan, Drumul Taberei, Vacaresti si Piata Victoriei sunt potrivite pentru construirea de cladiri rezidentiale multietajate. Cu toate acestea, dezvoltatorii raman interesati si de achizitionarea de terenuri cu regimuri urbanistice favorabile situate in proximitatea orasului", arata analistii imobiliari Atisreal in ultimul raport despre piata spatiilor rezidentiale din Capitala.

Reprezentantii Atisreal mai spun ca pe parcursul lui 2008 se vor finaliza primele proiecte de mari dimensiuni destinate populatiei cu venituri medii si medii ridicate. Astfel, competitia intre dezvoltatori va deveni acerba, fiind anuntate proiecte ce cuprind mii de locuinte care se adreseaza aceluiasi segment de piata.

"Competitia crescuta dintre dezvoltatori va duce la cresterea avantajelor oferite clientilor, pornind de la numeroase variante de finantare, cum ar fi metoda buy-back, pana la conditii favorabile pentru credite sau alte facilitati (mobilarea apartamentelor, mai multe optiuni de finisare)", arata studiul Atisreal.

In plus, ca urmare a preturilor crescute la terenuri si materiale de constructie, dezvoltatorii sunt nevoiti sa construiasca apartamente cu suprafete comparabile cu cele construite inainte de 1989, dar cu finisaje superioare din punct de vedere calitativ, pentru a putea promova preturi accesibile.

Suprafetele apartamentelor noi destinate populatiei cu venituri ridicate variaza in functie de conceptul fiecarui proiect.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.