Proprietarii care au achizitionat locuinte noi in vederea inchirierii au pretentii peste cele ale bucurestenilor care vor profit din apartamentele vechi
Previziunile analistilor imobiliari, conform carora apartamentele noi adresate clasei de mijloc vor fi scoase pe piata spre inchiriere abia peste citiva ani, sint contrazise de anunturile postate pe site-urile specializate. Exista deja oferte de inchiriere pentru locuinte aflate in ansambluri noi din Capitala, pretul fiind de citeva sute de euro.

Specialistii spun ca aceste oferte sint postate de investitori care decid sa astepte pina cind ar putea obtine un profit mai mare din vinzarea locuintei respective. In cazul apartamentelor noi de lux, chiriile sint de mii de euro.

Pe site-urile imobiliare de mica publicitate sint postate anunturi care ofera spre inchiriere apartamente sau garsoniere.

De exemplu, pentru un apartament cu doua camere situat intr-un bloc nou din zona Prelungirea Ghencea se cer 500-700 de euro. Un alt ansamblu rezidential finalizat este Jupiter, de pe Soseaua Oltenitei.

Pentru un apartament cu doua camere in acest ansamblu se cer 650 de euro. Pretul zonei este de aproximativ 450 de euro. In Confort Park, ansamblu rezidential construit in zona Vitan-Birzesti, pretul pentru inchiriere este de 700 de euro pentru un apartament cu doua camere.

Quadra Place este un alt ansamblu care s-a vindut foarte bine, asta si datorita pretului mic cu care s-a inceput vinzarea. In prezent, pentru o garsoniera se cere o chirie de 500 de euro, in vreme ce pentru un apartament cu trei camere se cer 900-1.000 de euro.

Analistii imobiliari spun ca aceste oferte sint postate de investitorii care inca ezita sa vinda aceste proprietati. „Cred ca inchiriaza investitorii care asteapta un moment mai bun pentru vinzare. Probabil se asteapta ca in viitor sa obtina un randament mai bun“, spune Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.