Romania este cea mai importanta tinta din Europa pentru dezvoltatorii si pentru investitorii imobiliari datorita rentabilitatii investitiilor, iar cresterea preturilor va continua sa se faca simtita in zonele "bune", sustine presedintele companiei imobiliare Regatta, Eduard Uzunov.

"Deoarece in piata vor actiona numai dezvoltatori cu multa experienta si renume vom avea si produse de calitate, ceea ce va duce la restabilirea echilibrului si pe piata constructiilor unde dezvoltatorii vor face jocul. In plus, datorita rentabilitatii investitiilor, pot spune ca Romania este cea mai importanta tinta din Europa pentru dezvoltatori si pentru investitori", este de parere reprezentantul Regatta, citat de NewsIn.

Acesta considera ca anul 2008 aduce schimbari notabile in piata imobiliara romaneasca, care duc cu gandul spre un trend de maturizare a pietei.

"Incep sa apara semne care ne duc cu gandul spre un trend de maturizare a pietei. Iar acestea nu sunt singurele diferente vizibile. De la inceputul anului observam ca o mare pondere o au activitatile de consultanta financiara (evaluari, studii de fezabilitate, finantare / brokeraj credite), ceea ce denota amploarea pe care consultanta o ia in domeniul imobiliar", a mai spus Uzunov.

Potrivit analistului imobiliar in zona rezidentiala ne confruntam cu o cerere semnificativa care genereaza, la randul ei, o cerere pentru terenuri in locatii bune. Acelasi lucru este valabil si pentru segmentul de lux, unde de la inceputul anului s-a remarcat o crestere a cererii cu 20% in anumite zone ale Capitalei.

"In lumina acestor fapte este normal sa nu se mai poata specula terenurile din zonele marginase. Un factor aditional este densitatea redusa fata de celelalte capitale europene a populatiei, de doar 100 locuitori/ha, fata de 300/ha", adauga reprezentantul companiei imobiliare.

Uzunov este de parere ca pe piata imobiliara romaneasca s-a depasit momentul in care oricine putea deveni dezvoltator, iar un test relevant este si faptul ca nu orice companie cu intentia de a intra in imobiliare, indiferent de domeniul din care provine, poate obtine credit bancar pentru acest pas.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.